© Damesdispuut Vertu Féminine 2020
Damesdispuut Vertu Féminine Er kan er maar één de leukste zijn

Nieuws

Het   leven   van   een   Vertuaan   is   te   leuk   om aan   je   voorbij   te   laten   gaan.   Soms   denkt   zij met    veel    vreugde    aan    een    memorabele avond      terug      en      soms      is      daar      een geheugensteuntje   voor   nodig.   Zo   zal   er   bij elke    activiteit    een    geheugensteuntje    op maat   worden   gemaakt   zodat   zelfs   de   ergste black-out niet zwart blijft. Ook   kan   zo   menig   bezoeker   een   kleine   tip van   de   sluier   opgelicht   krijgen   over   een Vertuaan   haar   leven.   Pas   op   dat   er   geen jaloezie   gaat   opspelen   want   zo   leuk   kan   er nou eenmaal maar één zijn. Meer lezen?

Wanneer mogen we weer?!

De corona maatregelen zijn al een tijdje aanwezig en wij proberen ons allen daar goed op aan te passen. Voor alles dicht werd gegooid hadden wij echter nog wel enkele belangrijke puntjes op de agenda staan die nog afgehandeld moesten worden. Ondertussen is de versoepeling in de maatregelen ook al begonnen en hebben wij enkel van deze punten kunnen afronden. Ondere andere hebben wij een nieuwe lichting mogen aannemen, lichting 5! En hebben wij onze VLV gehad, waarbij nieuwe oud-leden zijn aangenomen en er een nieuw bestuur gevormd is! Al bij al blijven we vooruit kijken en hebben wij er nu al weer zin in dat S.V. Totus weer open is en we meer met zijn alle kunnen losgaan! Bijgevoegd nog een kleine throwback naar het Vertu feest!!!

Nummer één fans!

Zoals sommige al hadden kunnen merken, heeft onze site er een tijdje uitgelegen. Helaas duurde het herstellen van de site langer dan wij hadden verwacht. Toch na dit eindelijk was gelukt, hadden onze grootste fans dit vanaf dag één al door! Zelfs wij van Vertu Féminine, die hier achterna aan het gaan waren, hadden de terugkeer nog niet zo snel gezien als zij. Om deze fans ook nog wat eer te geven willen wij ze graag bedanken. Groentjes, wat fijn dat jullie zo oplettend zijn. De groentjes mochten dan al wel snel de gefikste site doorhebben, maar wat ze niet weten is dat wij vanavond (5- 3-2020) een cadeau van hun verwachten. Hierin zit verder weinig eis aan, alleen dat wij er plezier van kunnen hebben. We vertrouwen erop dat ze de site goed in de gaten houden en ons niet teleur zullen stellen!!

De eerste oud-leden zijn een feit!

Lieve Dorien, Sanne en Eline mogen vanaf nu oud-leden genoemd worden. Dit betekent gelukkig geen afscheid, maar tijd om hard te gaan werken in binnen- én buitenland. Heel veel succes meiden! 

T.O.C.K.

Deze Hemelvaartsdag hebben wij wederom mogen genieten van het elitaire spel croquet op de TOCK. Waar wij dit jaar van hebben mogen genieten met Heerendispuut Magna Concordia! Met in de ene hand een flesje Rosé en in de andere hand een PAARS/GROENE hamer, met dank aan de heeren! Gelukkig hebben we de foto’s nog..

CDT 2019 met Magna Condordia

Afgelopen vrijdag hadden wij een FANTASTISCHE parkborrel met Magna Concordia in Nijmegen! Waarna zij ons meenamen naar onze eerste keer bij coupe des templiers. Bedankt voor deze dag mannen, we hebben weer van jullie genoten!

Lustrumgala S.V. Totus

Op 23 maart 2019 zijn er een aantal dames afgereisd naar Kasteel de Berckt voor hét lustrumgala van onze mooie vereniging. Bij aanvang hebben we gezellig geborreld en geposeerd voor de foto's voordat we aan konden schuiven aan het diner. Na gedineerd te hebben begon het feest van de avond! Genoten van de muziek van Band with Benefits, de nodige dansjes en drankjes gedaan. Warm gebleven bij het vuur en pas rond half zeven lag het laatste lid op bed.  Na de overnachting stond er een brunch voor ons klaar en kwamen natuurlijk de nodige verhalen boven tafel die we jullie besparen. Op naar het 7e lustrum van onze vereniging!

Aanname lichting 4

“Een geweldig eerste half jaar hebben wij mee mogen lopen als aspirant leden bij dit prachtige dames dispuut. Iedereen heeft de nieuwe groentjes goed leren kennen en de groentjes de dames van Vertu Féminine. De aanname als actief lid kwam steeds stapje bij beetje dichterbij. Tot het Vertu weekend voor de deur stond. Een weekend vol verrassingen ging zo voorbij.                                                                  Zondag, helaas, alweer de laatste dag van het weekend. Het zonnetje scheen, geen betere dag om de groentjes waarde leden te maken!       Officieel de nieuwe lichting van damesdispuut Vertu Féminine. Trots, oh wat voelde wij, als lichting vier, ons toen en nu nog steeds trots. Dit mocht gevierd worden, dit op een manier die de dames van Vertu Féminine niet vreemd in de oor klinkt.” ~ lichting 4 Welkom lichting 4, met trots kunnen wij zeggen dat deze vier dames zich bij ons hebben gevoegd en wij kijken uit naar de positieve bijdragen die deze lichting zeker weten gaat brengen!

Weekend 2019!!

Laatst heeft HET weekend zich weer voor gedaan. Dit betekend een weekend waar de leden een leuk gezellige paar dagen doorbrengen met elkaar en voor de aspirantleden het laatste weekend als groentjes. Wij hebben dit weekend een aantal leuk en sportieve activiteiten uitgevoerd. Zo hebben we mogen kijken naar de schietkunsten van menig vertuaan en kunnen kijken wie het best kon mikken (spoiler alert, het was niet Kim). Daarna hebben wij onze hersenen eens flink gekraakt tijdens een spelletje solitaire. Ook hebben wij onze dansmoves en zangtalent kunnen laten zien op het podium en ondertussen kunnen genieten van de nodige wijntjes! Al met al, het was een geslaagd weekend! PS. Sorry huiseigenaren als het podium breekt bij de volgende verhuur, wij weten echter van niks. 

Lekker borrelen met de heeren

De donderdag voor Carnaval hebben we weer een borrel gehad met heerendispuut Magna Concordia. Bij aanvang werden we hartelijk ontvangen door hippies en overvallers. Liters bier en schrobbelaar zijn verdwenen in iets wat wordt genoemt “slokdarm”. De heeren van Magna moesten natuurlijk hun ego een beetje boosten en hebben, onder het mom van carnaval, dan ook meteen een hele fles schrobbelaar geat. Wat een talenten zijn het toch. Na een hoop drankjes en Carnavals muziek (aka verschrikkelijk foute teksten op geluid) zijn de mannen meegegaan naar s.v. Totus om de avond daar voort te zetten. Bedankt voor de (wederom) leuke avond!

Tot over 5 maanden Sanne!

Met het dispuut zijn we op 4 januari bij de Talk gaan eten om afscheid te nemen van Sanne. Zij zal het komende half jaar Nederland inwisselen voor het prachtige zonnige Miami beach om hier Engels te gaan studeren. Tijdens dit diner hebben we genoten van de nodige hapjes en drankjes, en zijn er nog een aantal mee naar de stad te gaan om Sanne uit te dansen. Geniet in Miami beach en we zien je graag met alle mooie verhalen terug in het mooie Nederland!
© Damesdispuut Vertu Féminine 2020
Damesdispuut Vertu Féminine
Er kan er maar een de leukste zijn

Nieuws

Het   leven   van   een   Vertuaan   is   te leuk    om    aan    je    voorbij    te    laten gaan.    Soms    denkt    zij    met    veel vreugde      aan      een      memorabele avond   terug   en   soms   is   daar   een geheugensteuntje    voor    nodig.    Zo zal     er     bij     elke     activiteit     een geheugensteuntje   op   maat   worden gemaakt     zodat     zelfs     de     ergste black-out niet zwart blijft. Ook    kan    zo    menig    bezoeker    een kleine   tip   van   de   sluier   opgelicht krijgen    over    een    Vertuaan    haar leven.   Pas   op   dat   er   geen   jaloezie gaat   opspelen   want   zo   leuk   kan   er nou eenmaal maar één zijn. Meer lezen?

Wanneer mogen we

weer?!

De corona maatregelen zijn al een tijdje aanwezig en wij proberen ons allen daar goed op aan te passen. Voor alles dicht werd gegooid hadden wij echter nog wel enkele belangrijke puntjes op de agenda staan die nog afgehandeld moesten worden. Ondertussen is de versoepeling in de maatregelen ook al begonnen en hebben wij enkel van deze punten kunnen afronden. Ondere andere hebben wij een nieuwe lichting mogen aannemen, lichting 5! En hebben wij onze VLV gehad, waarbij nieuwe oud- leden zijn aangenomen en er een nieuw bestuur gevormd is! Al bij al blijven we vooruit kijken en hebben wij er nu al weer zin in dat S.V. Totus weer open is en we meer met zijn alle kunnen losgaan! Bijgevoegd nog een kleine throwback naar het Vertu feest!!! Nummer één fans! Zoals sommige al hadden kunnen merken, heeft onze site er een tijdje uitgelegen. Helaas duurde het herstellen van de site langer dan wij hadden verwacht. Toch na dit eindelijk was gelukt, hadden onze grootste fans dit vanaf dag één al door! Zelfs wij van Vertu Féminine, die hier achterna aan het gaan waren, hadden de terugkeer nog niet zo snel gezien als zij. Om deze fans ook nog wat eer te geven willen wij ze graag bedanken. Groentjes, wat fijn dat jullie zo oplettend zijn. De groentjes mochten dan al wel snel de gefikste site doorhebben, maar wat ze niet weten is dat wij vanavond (5-3- 2020) een cadeau van hun verwachten. Hierin zit verder weinig eis aan, alleen dat wij er plezier van kunnen hebben. We vertrouwen erop dat ze de site goed in de gaten houden en ons niet teleur zullen stellen!

De eerste oud-leden zijn

een feit!

Lieve Dorien, Sanne en Eline mogen vanaf nu oud-leden genoemd worden. Dit betekent gelukkig geen afscheid, maar tijd om hard te gaan werken in binnen- én buitenland. Heel veel succes meiden! 

T.O.C.K.

Deze Hemelvaartsdag hebben wij wederom mogen genieten van het elitaire spel croquet op de TOCK. Waar wij dit jaar van hebben mogen genieten met Heerendispuut Magna Concordia! Met in de ene hand een flesje Rosé en in de andere hand een PAARS/GROENE hamer, met dank aan de heeren! Gelukkig hebben we de foto’s nog..

CDT 2019 met Magna

Condordia

Afgelopen vrijdag hadden wij een FANTASTISCHE parkborrel met Magna Concordia in Nijmegen! Waarna zij ons meenamen naar onze eerste keer bij coupe des templiers. Bedankt voor deze dag mannen, we hebben weer van jullie genoten!

Lustrumgala S.V. Totus

Op 23 maart 2019 zijn er een aantal dames afgereisd naar Kasteel de Berckt voor hét lustrumgala van onze mooie vereniging. Bij aanvang hebben we gezellig geborreld en geposeerd voor de foto's voordat we aan konden schuiven aan het diner. Na gedineerd te hebben begon het feest van de avond! Genoten van de muziek van Band with Benefits, de nodige dansjes en drankjes gedaan. Warm gebleven bij het vuur en pas rond half zeven lag het laatste lid op bed.  Na de overnachting stond er een brunch voor ons klaar en kwamen natuurlijk de nodige verhalen boven tafel die we jullie besparen. Op naar het 7e lustrum van onze vereniging!

Aanname lichting 4

“Een geweldig eerste half jaar hebben wij mee mogen lopen als aspirant leden bij dit prachtige dames dispuut. Iedereen heeft de nieuwe groentjes goed leren kennen en de groentjes de dames van Vertu Féminine. De aanname als actief lid kwam steeds stapje bij beetje dichterbij. Tot het Vertu weekend voor de deur stond. Een weekend vol verrassingen ging zo voorbij. Zondag, helaas, alweer de laatste dag van het weekend. Het zonnetje scheen, geen betere dag om de groentjes waarde leden te maken! Officieel de nieuwe lichting van damesdispuut Vertu Féminine. Trots, oh wat voelde wij, als lichting vier, ons toen en nu nog steeds trots. Dit mocht gevierd worden, dit op een manier die de dames van Vertu Féminine niet vreemd in de oor klinkt.”  ~ lichting 4 Welkom lichting 4, met trots kunnen wij zeggen dat deze vier dames zich bij ons hebben gevoegd en wij kijken uit naar de positieve bijdragen die deze lichting zeker weten gaat brengen!

Weekend 2019!!

Laatst heeft HET weekend zich weer voor gedaan. Dit betekend een weekend waar de leden een leuk gezellige paar dagen doorbrengen met elkaar en voor de aspirantleden het laatste weekend als groentjes. Wij hebben dit weekend een aantal leuk en sportieve activiteiten uitgevoerd. Zo hebben we mogen kijken naar de schietkunsten van menig vertuaan en kunnen kijken wie het best kon mikken (spoiler alert, het was niet Kim). Daarna hebben wij onze hersenen eens flink gekraakt tijdens een spelletje solitaire. Ook hebben wij onze dansmoves en zangtalent kunnen laten zien op het podium en ondertussen kunnen genieten van de nodige wijntjes! Al met al, het was een geslaagd weekend! PS. Sorry huiseigenaren als het podium breekt bij de volgende verhuur, wij weten echter van niks. 

Lekker borrelen met de

heeren

De donderdag voor Carnaval hebben we weer een borrel gehad met heerendispuut Magna Concordia. Bij aanvang werden we hartelijk ontvangen door hippies en overvallers. Liters bier en schrobbelaar zijn verdwenen in iets wat wordt genoemt “slokdarm”. De heeren van Magna moesten natuurlijk hun ego een beetje boosten en hebben, onder het mom van carnaval, dan ook meteen een hele fles schrobbelaar geat. Wat een talenten zijn het toch. Na een hoop drankjes en Carnavals muziek (aka verschrikkelijk foute teksten op geluid) zijn de mannen meegegaan naar s.v. Totus om de avond daar voort te zetten. Bedankt voor de (wederom) leuke avond!

Tot over 5 maanden

Sanne!

Met het dispuut zijn we op 4 januari bij de Talk gaan eten om afscheid te nemen van Sanne. Zij zal het komende half jaar Nederland inwisselen voor het prachtige zonnige Miami beach om hier Engels te gaan studeren. Tijdens dit diner hebben we genoten van de nodige hapjes en drankjes, en zijn er nog een aantal mee naar de stad te gaan om Sanne uit te dansen. Geniet in Miami beach en we zien je graag met alle mooie verhalen terug in het mooie Nederland!

Niet koud te krijgen

Vandaag hebben onze groentjes geschaatst voor het goede doel, serve the city. Om kwart voor 11 zijn ze de baan op gegaan om geld op te halen. Na een aantal rondjes om warm te worden gingen ze er helemaal voor. En wat hebben ze het goed gedaan. Ze hebben bij elkaar 37,4 km geschaatst. We zijn supertrots deze toppers. Voor elk rondje dat geschaatst is hebben ze geld gekregen, zo hebben ze nog meer geld op gehaald. De leukste hangjongeren! Het was weer tijd voor een activiteit en daarom hebben wij ons begeven naar de paaldansstudio van Josephine Levana voor een workshop. Tijdens deze workshop hebben wij lekker veel gedraaid en gelachen, met nog een paai mooie moves als eindresultaat! Gelukkig mochten wij van deze workshop twee dagen genieten want de spierpijn en blauwe plekken zijn een feit! Bedankt voor deze leuke workshop Josephine! Wij hebben zeker genoten. Oud ledenborrel aka spelletjesavond! Een avond die geheel in het teken van onze oud leden stond kwam er weer aan. Helaas voor ons, de actieve leden, kon geen een van onze oud leden. Na vele verplaatste borrels dachten wij dit keer er niet aan om deze avond niet door te laten gaan. zo toverde wij deze avond om in een geweldige spelletjes avond. Mensen werden vermoord en ontmaskerd en dames raakte blut. Zeker een goede oplossing vonden wij zelf!